PÅL LAUKLI + LOFOTEN FISKERESTAURANT Kunstfestivalen UNCONTMINATED går av stabelen 12. - 14.oktober på Aker Brygge og Tjuvholmen. Vi på Lofoten Fiskerestaurant tar del i denne hyllesten til kunst, foto og mote og har et fantastisk samarbeid med Uncontaminated og fotografen Pål Laukli som stiller ut et knippe fantastiske Lofoten-fotografier i vår vinterhage. Pål Laukli er født i Harstad og er en av Norges mest ettertraktede fotografer. Kom innom oss på vernissage torsdag 12. Oktober fra kl 17.00. Utstillingen henger til og med 14. Oktober. 

PÅL LAUKLI + LOFOTEN FISKERESTAURANT

Kunstfestivalen UNCONTMINATED går av stabelen 12. - 14.oktober på Aker Brygge og Tjuvholmen. Vi på Lofoten Fiskerestaurant tar del i denne hyllesten til kunst, foto og mote og har et fantastisk samarbeid med Uncontaminated og fotografen Pål Laukli som stiller ut et knippe fantastiske Lofoten-fotografier i vår vinterhage. Pål Laukli er født i Harstad og er en av Norges mest ettertraktede fotografer. Kom innom oss på vernissage torsdag 12. Oktober fra kl 17.00. Utstillingen henger til og med 14. Oktober. 


Tradisjoner på Lofoten Fiskerestaurant

Lutefisk på menyen

Endelig er det sesong for lutefisk igjen, og her på Lofoten Fiskerestaurant serverer vi den på tradisjonsrik måte med godt tilbehør som sennep, bacon, brunost, ertepuré og poteter. 

Det finnes mange historier om hvordan lutefisken oppsto. Hva som egentlig skjedde, og hva som fikk folk til å legge tørrfisk i lut er det ingen som vet. Vi vet at det var nord i landet det begynte og du får den servert hos oss, produsert av Brødrene Andreassen Værøy som er kjent for topp kvalitet.

490,- per person (to serveringer)

Rakfisk

Rakfisk er en mattradisjon som kan spores tilbake til middelalderen. Mye av rakfiskproduksjonen skjer i Valdres, og i den senere tid er også ”Rakfisk fra Valdres” blitt egen merkevare. Vi på Lofoten Fiskerestaurant får rakfisken vår fra Haadem Fisk, nettopp fra Valdres. Rakfisken serveres tradisjonelt med rømme, rødløk og rødbeter.

Pinnekjøtt

Pinnekjøttet har sine røtter i det gamle norske bondesamfunnet der saltet og tørket kjøtt var en stor og viktig del av kostholdet. Særlig på Vestlandet men også i Nord-Norge er pinnkjøtt utbredt grunnet stort sauehold. Vi serverer pinnekjøtt med tilbehør som kålrabistappe, poteter og sjy.

 

Oslo ølfestival

Lofotpils og kjøkkensjefens meny

Under Oslo ølfestival inviterer vi til kjøkkensjefens ølmeny i samarbeid med Lofotpils. Dette er en 5-retters meny som er spesialtilpasset 7 ulike øltyper fra Lofotpils. 

Lofotpils er først og fremst laget av ekte friskt vann fra Lofotjellene (95% andel for vanlig pils), mens malt, humle og gjær er levert fra anerkjente leverandører i Europa.I sin produksjon fokuseres det på «smaken av Lofoten» og mener den rene smaken kommer best fram i form av øl brygget etter tysk tradisjon på det friske vannet i Lofoten. Lofotpils samarbeider med lokale bønder om lokal produksjon av malt, humle og krydder.

5- retter - 7 øltyper
Dato:
Fredag 3. og lørdag 4. november
Pris: 795,- per person

Reserver bord ved å velge "Beermakers 3. & 4. november 2017". Velg deretter ønsket dato (3. eller 4. novemeber).  

olmeny.jpg
 

Les mer om Lofotpils

I favnen av den råe og vakre naturen i Lofoten, blomstrer det kreativitet for å skape produkter som kan identifiseres med Lofoten og dets naturlige ressurser både på land og i havet. Ferskvann fra Lofotfjellene er også en av disse ressursene.
Før Lofotpils, fantes det ingen drikkevare, som er produsert av denne enestående ressursen før til nå og kan da nytes med norsk tradisjonsmat som har sitt utspring i Lofoten.

Råvarene i Lofotpils er først og fremst, ekte friskt vann fra Lofotjellene (95% andel for vanlig pils), mens malt, humle og gjær er levert fra anerkjente leverandører i Europa.

Historisk sett ble første brygg satt; 2. november 2014, første tapping av øl i flaske var 5. desember 2014, første tapping i boks var 31. januar 2015 og første tapping i fat var til VM i Skreifiske, den 20-21 mars 2015.

2-1.jpg
NO / EN