Kjøkkensjef Phillips Skreioppskrift

Her får du ingredienser og fremgangamåte på Lofotens skreimåltid. Velbekomme

Fremgangsmåte:
- Skjær skreifileten i porsjonsstykker
- Kok opp vannet i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik og skru av varmen
- Ha skreistykkene i vannet og la de trekke i 7-10 minutter

Tilbehør:
- Skrell potet og gulrot, og rens purre
- Skjær gulrot og purre i skiver
- Kok potet møre i saltet vann, 20 minutter
- Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5.

Sandefjordsmør:
- Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert
- Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg
- Pisk gjerne inn litt sitronsaft en ekstra
vri


Ingredienser for 4 porsjoner:
800g skreifilet med skinn
1,5 L vann
5 ss salt
1 ts eddik, 7%

Sandefjordsmør:
1 dl kremfløte
250 g smør
1 bunt persille, frisk

Tilbehør:
800 g mandelpotet
500 g gulrot
1 stk purre
Salt og pepper

Skrei_Fisk_LowRes2.jpg
P1150747.jpg
Daglig leder Ann og kjøkkensjef Phillip

Daglig leder Ann og kjøkkensjef Phillip

 

Winemakers Dinner | Gut Hermannsberg
Nahe, Tyskland
Lørdag 2. februar kl 18.00

Lørdag 2. februar ønsker vi velkommen til en kveld med vin i fokus her på Lofoten Fiskerestaurant.
I forbindelse med Oslo Vinfestival kommer produsenten Gut Hermannsberg fra Nahe i Tyskland.

foto © Gut Hermannsberg

foto © Gut Hermannsberg

Hermannsberg har holdt på med vin siden 1901 og den første årgangen som ble produsert kom i 1907.
De eldste vinrankene på gården er per i dag 70 år gamle og Karsten Peter, som har vært vinmaker på gården helt siden 2009, ble kåret til årets vinmaker i 2016.

Denne kvelden serverer vi en herlig fire retters meny akkompagnert av fem velvalgte viner til 995,- per person.

Les mer og reserver ditt bord her

 
NO / EN