Tradisjoner på Lofoten Fiskerestaurant

Lutefisk på menyen

Endelig er det sesong for lutefisk igjen, og her på Lofoten Fiskerestaurant serverer vi den på tradisjonsrik måte med godt tilbehør som sennep, bacon, brunost, ertepuré og poteter. 

Det finnes mange historier om hvordan lutefisken oppsto. Hva som egentlig skjedde, og hva som fikk folk til å legge tørrfisk i lut er det ingen som vet. Vi vet at det var nord i landet det begynte og du får den servert hos oss, produsert av Brødrene Andreassen Værøy som er kjent for topp kvalitet.

490,- per person (to serveringer)

Rakfisk

Rakfisk er en mattradisjon som kan spores tilbake til middelalderen. Mye av rakfiskproduksjonen skjer i Valdres, og i den senere tid er også ”Rakfisk fra Valdres” blitt egen merkevare. Vi på Lofoten Fiskerestaurant får rakfisken vår fra Haadem Fisk, nettopp fra Valdres. Rakfisken serveres tradisjonelt med rømme, rødløk og rødbeter.

Pinnekjøtt

Pinnekjøttet har sine røtter i det gamle norske bondesamfunnet der saltet og tørket kjøtt var en stor og viktig del av kostholdet. Særlig på Vestlandet men også i Nord-Norge er pinnkjøtt utbredt grunnet stort sauehold. Vi serverer pinnekjøtt med tilbehør som kålrabistappe, poteter og sjy.

NO / EN